70 вагона втора ръка  от Германия се очаква да закупи

...
70 вагона втора ръка  от Германия се очаква да закупи
Коментари Харесай

БДЖ финализира сделка за купуване на вагони втора ръка

70 вагона втора ръка  от Германия се чака да закупи България, заяви министърът на превоза Георги Гвоздейков пред депутатите от отрасловата комисия по превоз.

" Ние би трябвало да мислим в посока най-бърза опция за внасяне на преносим състав-нов или втора ръка. Има обезпечени втора ръка 70 вагона от Германия ”, добави той.

Гвоздейков увери, че вагоните въпреки да са втора употреба, са в съвършено положение.

Министърът разясни, че БДЖ все още е обект на наказания, тъй като не може да извърши нужния ангажимент и не може да доближи равнищата за транспорт на пасажери.

“Причината е дефицит на задоволително преносим състав, който да извърши този ангажимент. Трябва да мислим в посока най-бърза опция за осъществяване, т.е. да бъде импортиран преносим състав-нов или втора ръка ”, акцентира Гвоздейков, след което посочи, че “Дойче бан ” са отворили опцията за диалог.

“Осигуриха следващи средства-от там могат да бъдат отделени механически запаси, които са в употреба и имат лукса да отделят за нас опцията за най-бърза рационализация и допълнение и в къси периоди. Дори сега екип на БДЖ вършат подбора на самия преносим състав, а информацията която получавам е позитивна и договорката върви към край, спазвайки всички процедури по Закона за публични поръчки ”, изясни Георги Гвоздейков.

Той означи, че благодарение на немското посолство са съумели да преговорят преференциални условия на покупка, обслужване, доставка на новите вагони.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР